lördag 8 augusti 2015

Avundsjukan

Inte mycket som jag är avundsjuk på men grevinnans köksträdgård på Chatsworth skulle jag gärna vilja ha! Här finns allt: örter, grönsaker, bär, fruktträd, blommor ... Och utsikt!


















8 kommentarer:

Monica sa...

Det är en otroligt vacker miljö! Vet inte om jag är avundsjuk även om jag gärna skulle vara grevinna på Chatsworth minus en del plikter:-) men väldigt glad att få göra en utflykt hit och glad att du bor så nära och kan göra utflykter ofta, ja vi är ju inte direkt ensamma om att ha upptäckt denna sagolika plats. Kul att alla studenter åker ut hit också. Och underbart vackra foton har du tagit!

Steel City Anna sa...

Guiden sa att de bara äter egenproducerad mat. Till och med vin och wasabi och annat man kan behöva till olika länders kök. Jag blev jätta-avundsjuk :)

Elisabet. sa...

Just såna luktärter som finns på andra bilden uppifrån, har jag lyckats med i år! Halleluja! borde jag utropa, för luktärter har jag bara misslyckats med. Nu har jag små väldoftande buketter lite här och där (nästan för stark doft, men bara nästan)!
Grevinnelivet vore inget för mig.
Jag är alldeles för enjängd och skulle bli utskrattad för att alltid gå i samma klänning eller i sandaler ,-)

Steel City Anna sa...

Elisabet: jag tror att ar man grevinna kan man vara lite som man vill :) luktarter ar valdigt vackra och inte sa latta att tas med! Harligt att du lyckats :)

Monica sa...

Det är ju otroligt, nu när jag pratat med dig och vet mer så vad underbart att leva så, de har ju verkligen allt, egen tillverkning och allt man kan tänka sig i det som blir till föda året runt.

Här diskuteras jordbruksnäringen, vi har inte mycket till självförsörjning om importvägar skulle stängas av någon anledning.

Intressant att läsa om världskrigen hur en stor del av födan kom från invånarnas trädgårdar i Storbritannien, alla odlade så mycket de kunde och delade med sig och bytte varor.

De svenska bönderna, (de kristna bönderna, de har en egen organisation, visste jag inte), har en slogan: If you like to eat you are involved in agriculture!

Ja vi klarar oss inte många dagar utan matprodukter av olika slag.

Steel City Anna sa...

Monica: nej, han pratade mycket om det i P1, han med zombierna. Intressant!

Anne-Marie sa...

Jag blir nog också litet avundsjuk när jag ser de bilder du visar och läser att de har all mat de behöver och den är egenodlad.
Det är skrämmande att vara så beroende som vi andra är av att mataffärerna fungerar.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: haller med. Vart samhalle ar extremt sarbart.