onsdag 26 augusti 2015

Flygplats, avsked, komma hem

En lång dag idag med mycket intryck. Tåg till Manchester Airport med mamma, alltid en konstig känsla att åka själv "hem" sen. Tågresan hem blev lite stressig med tågfel och byte i Manchester. När jag är i Manchester brukar jag inse att jag är i England på riktigt, det är en storstad verkligen och jag känner att ojdå, här går jag och är utomlands. I Sheffield känner jag mej bara helt naturlig, visst är det konstigt? Att gå av på Sheffields, i jämförelse med Manchesters, lilla station är alltid fint. Det står ett piano i stora väntsalen och alltsom oftast har någon resenär slagit sej ner och spelat en stund, denna sena eftermiddag hördes judiska folkvisor. Allt vatten och stål utanför stationen är också väldigt vackert, särskilt såhär i solsken. Hemma väntar katten som tittar flera gånger i alla rum och i trädgården vart den där mamman har tagit vägen, innan hon somnar bredvid mej i soffan.

Utsikt från en liten fikastund på flygplatsen

Yorkshire Rose och fint tak tillbaka på Sheffields station
Pianot. Så många människor det finns som kan spela riktigt bra, bara sådär!




Fin dikt om torget vid stationen. Är det Utopia eller Nirvana, ja vem vet!

Detta är tunneln mellan flygplatsen och stationen i Manchester. Cool tycker jag!
Stålskulpturen, en knivegg. Välkommen till Sheffield, stolt över sitt industriella arv, säger den.

5 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Det är alltid speciellt med avsked. Som tur är har du och din mamma rätt nära till varandra i alla fall. :)
Vacker tågstation. Festligt att det står ett piano där.

Elisabet. sa...

Helt underbara bilder! Någon gång ska jag besöka Sheffield!

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, det är tur. Går ganska fort och är inte så fasligt dyrt. Tycker mycket om pianot, det ger ett perfekt första inryck av Sheffield som stad som verkligen är en kreativ och rolig plats där man får vara lite tokig :) musik är verkligen något som förenar människor över språk och kulturgränser och den tanken är också fin. Ofta står en liten klunga runt och lyssnar och pratar. Naturliga möten.

Elisabet: du skulle gilla det tror jag!

Monica sa...

Och jag har landat, vi hade extrafart med 150 km i timmen enligt piloten och vinden kändes verkligen. Lite väl mycket ett tag över havet, blev bättre sen. Och landat riktigt har jag inte, det är en konstig känsla att byta land. Som tur är så har vi inte så långt till varandra, det var så jättefina dagar hos er men 17 dagar gick fort, väldigt fort denna gång. Sen är jag tacksam att allt går bra med resande och runt omkring, det är mycket ståhej numera på flygplatserna, denna gång blev jag ju intervjuad om vad jag tyckte:-) och trots all stress så var personalen väldigt trevlig så de skrev det:-). På Paperchase där jag tittade in frågade hon vad jag sett i England, och när jag berättade om Scarborough så skulle hon resa dit själv nu, hade inte varit där.
Och Sheffield är bäst och finast, känns hemma för mig med när jag kommer dit och härligt med pianot, de vi hörde måste ju vara konsertpianister, så underbart de spelade och så roligt det var med ungdomar som gick fram och pratade och visade intresse och uppskattning. Ser Stockholms central framför mig, ska tipsa kungen:-).
På Arlanda var de sura som vanligt och hälsade inte tillbaka i passkontrollen, folk hälsade på dem men de glodde bara ohyfsat tillbaka. Skulle kännas konstigt som uppfostrad person. Och enormt med folk som väntade på väskorna men på vår flight var det businessman mest och jag fick uppgradering intill en sådan som efter 2 timmar tittade på mig och log en aning, att vi snart var framme:-). Och jag sa in THE front of the plane please, haha så jag inte behövde sitta framför planet. Hade tre platser på två, lyx:-). Saknar er så mycket och saknar finaste kissen i världen, hon är så snäll och go' och social, en toppenkatt!

Steel City Anna sa...

Mamma: kissen blickar flera ganger ut mot bordet i tradgarden, om du sitter dar. Nu har hon borjat finna sej i livet utan nanny tror jag, somnat i soffan. Tror att pa Arlanda och Ahlens City finns Sveriges suraste manniskor :) jag skulle ha hemskt svart att ateranpassa mej till det dar klimatet. Skont med lite extra plats pa planet.