söndag 20 september 2015

Gråmulet längs River Sheaf

Går en liten sväng. Slås som så ofta av hur annorlunda det ser ut här jämfört med Sverige. Varje kvartersrunda är ännu ett litet äventyr efter så många år här.








Här måste det ha legat ett hus en gång i tiden. Gamla fabriker omger floden.


6 kommentarer:

Monica sa...

Underbart! Och så roliga äventyr! Det finns så mycket att utforska i alla kvarter, det är så trevligt och ger stimulans. Ni bor så fint!

Steel City Anna sa...

Ja har finns verkligen hela varlden :) vore intressant att titta narmre pa varfor integrering funkat ganska bra har & misslyckats sa valdigt i Sverige. Utom mojligen i Landet langt ifran lagom :)

Monica sa...

Jag tror att det till en del beror på att man räknar med alla människor och dessutom tror att de har förmågor, att arbeta, att försörja sig, att utbilda sig och att man också får börja någonstans med hårt arbete, man kan inte bli börsmäklare på en gång:-) och dessutom behövs människor i många andra yrken.

Och folk både får och ger respekt. Ja i "Landet långtifrån lagom" är det många egna företagare och rätt kreativ ungdom också och så är skolorna riktigt lyxiga fast det har eleverna där inte riktigt förstått, att skolorna i innerstan kan vara rätt sunkiga i jämförelse. Och vidare finns mycket dold rasism här som inte längre är så dold och så utmärker sig en hel del av de som fått medborgarskap så man hissnar av att höra deras människosyn, det ger i sig problem. Men de flesta människor är lika över jorden och har samma behov, ett stort land med många invånare har fler som fattar bättre:-)

Steel City Anna sa...

Ja det ar nog bra att det finns mycket folk. Och att det ar lite tuffare villkor. Man jobbar verkligen hart har och kanske ar det inte enbart av ondo att det kostar att studera. Kanske tanker man sej mer for da vart det finns jobb efterat. Ja, det ar absolut hogre I tak har nar man diskuterar, samtidigt har fa manniskor sanna asikter som verkar bli vanligare i Sverige. Da har anda folk i allmanhet hogre utbildning dar och det ar mycket mindre fattigdom. Det kan anda vara en forklarande omstandighet. Men att ha det for bra ar nog inte bra det heller :) Har man inte sa mycket kan man lika garna dela med sej av det, har man mycket vill man ha mer.

Anne-Marie sa...

Ja, nog ser England annorlunda ut jämfört med Sverige.
Tycker nog att det ser mer hemtrevligt ut i England faktiskt. Trots äldre bostäder och hus och inte lika hög standard. Sverige ser ofta litet opersonligt ut tycker jag. England har mer personlighet och karaktär.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: man har helt klart en annan installning till byggnader har, vartenda skjul ska bevaras :) men det ar fint med alla gamla hus. I stan ar det lite trist att flera vackra stora byggnader, bland annat det tidigare stadshuset, star tomma for att ingen har lust & rad att investera nar det ar sa mycket regler kring ombyggnad. Ulla Skoog hade ett jattefint sommarprat om gamla hus, haller med henne helt och fullt.