onsdag 23 september 2015

"I've tried to have two conversations with you now, in none of which you have raised any comments"

Ovan sagda mening var inledningen av vad jag kallar ett viskbråk, som jag just bevittnade på Sainsbury's, avdelningen konserver. Ett viskbråk är när ett gift par grälar med mycket låga röster och samtidigt beter sej som att allt är frid och fröjd och är övertygade om att ingenting märks, fast det är jättetydligt. Vanligt förekommande på IKEA året runt och i mataffären med ökande frekvens ju närmare jul man kommer, inom alla samhällsklasser. Det är alltid kvinnan i relationen som är arg på mannen. Mannen kan viska något enstaka ord tillbaka, men är ofta helt tyst, som denna man, han bara suckar en aning, tränger sej närmre konserverna. Det sista jag hör av viskbråket är ett väsande ... Vad är det för mening med att vara tillsammans överhuvudtaget? ... Sen börjar de prata med normala röster om morötter på burk. Som om ingenting hade hänt. En Norén, eller kanske en scen av Gardell, helt gratis, helt överrumplande. Det är spännande att vara människa.

På IKEA rekommenderar jag för övrigt att man lämnar mannen i restaurangen, och ringer när det är dags att bära. Under momentet packning av bil blir det ofta bäst om man som kvinna är helt tyst och mycket positiv.

4 kommentarer:

Monica sa...

Vi brukar går från varsitt håll på Willys och mötas på mitten, då har far din plockat ihop från sin lapp han fått av mig, själv har jag aldrig en nota eller lapp, har allt i huvudet:-), det är så praktiskt för det tappar man ju inte bort:-). Intressant med föreställningar ur levande livet om man bara behöver lyssna lite;-), kul berättat.

Steel City Anna sa...

De flesta kvinnor verkar ha utvecklat strategier för vardagen. Kanske om vi la mindre tid på det så kunde vi ta över världen ;)

Elisabet. sa...

Ikea är prövningens tid för dom flesta förhållanden :) Det är hur underbart som helst att iaktta just sånt här - du har fångat det på pricken -!

Steel City Anna sa...

Elisabet: ja, det ar nat vackert i det dar nar det brister liksom. Dom stora fragorna som anda alltid ligger dar under ytan och pyr och bubblar upp. Sen kan det trots allt vara fint och kanske tillrackligt att ha nan att dela morotter med, det ar fint.