tisdag 22 september 2015

Steel City

Det är en fin utställning just nu i Millenium Galleries/Winter Gardens om Sheffields industriella arv som heter Steel City, City on the Move - många fina tavlor av typiska byggnader i staden. Det var också andra konstverk i själva växthuset: Naturvetenskap och konst i en kul mix, stora, färgglada celler som lyste upp. Jag är så glad att denna plats finns mitt i city och är gratis att besöka.










11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härliga färgglada bilder! Man blir glad av sånt!

Steel City Anna sa...

Elisabet: piggar upp :) tank att vi gar runt och bar pa sanna har snygga celler inom oss hela tiden :)

Monica sa...

Intressant och roligt! Fin konst av våra celler:-), jag minns när jag var ny inom cellstudierna i Uppsala och en del av dem som undervisade oss föll i trans över mikroskopbilderna, ni ser väl, ni ser väl, vilka färger, vilka konstruktioner, och vi tänkte nog först på så många miljoner detaljer vi måste lära oss:-), till nästa tenta...och då var det blodets celler som är enormt komplicerade, sedan skulle jag så småningom lära mig alla organs celler och studera dem närmare. Fast ingen mänsklig hjärna kan allt så alla inom detta specialiserar sig på ett område, blod, benmärg eller har djupa kunskaper om ett organ och diagnostiserar det. Men idag tänkte jag på det första undervisningslaboratoriet på Ackis och att jag hamnade just i det:-). PS var en bra lärare inom naturkunskapen på gymnasiet och efter de lektionerna gick två av oss raka vägen in i detta, övriga fattade inget av de lektionerna och tyckte bara allt var äckligt. Vi behöver nog mångfalden om Sverige ska bestå;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: tyckte ocksa att allt var ackligt under de lektionerna. De anda jag var intresserad av var fysik. Och biologi om det var teoretiskt utan kladd :)

Monica sa...

Ja du var en stjärna i fysik och mycket annat men just fysik har de flesta svårt för, jag fattade det bättre först som äldre men du hade koll på det som barn:-), kanske du ska ta upp det? Är ovanligt att vara så duktig i både naturkunskap och humaniora som du är. Och så att du är en otroligt bra människa, det är det bästa av allt.

Annika sa...

Fina bilder, och också de i inlägget nedan. Underbart med den annalkande hösten.
Ja, tänk att vi är så färglada inuti :-)

Steel City Anna sa...

Annika: tack! Jag kanner mej lite mer peppad pa hosten nu nar det varit fint vader. Men morkret, usch. Morkt imorse nar jag vaknade, morkt igar nar jag kom hem.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag gillar formler och rymden :) kanske tar med mej katten och flyttar till mars :)

Monica sa...

*skratt*

Anne-Marie sa...

Kul med färger och former. Och att man kan titta på sådant gratis gör ju inte saken sämre. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: mycket kultur har ar gratis eller intrade for en symbolisk summa, gillar verkligen det.