fredag 13 november 2015

Fredagen den trettonde

Riktigt ruskväder idag och kalla vindar. Rå, blöt kyla. Värre ska det bli - varningar är ute nu för översvämningar till helgen i norra England. Jag har varit ledig idag och skulle ha varit ledig även imorgon och jag var så peppad inför att ha två dagars ledighet ihop, det var ganska länge sen. Men så fick vi veta att vi måste vara med på ett möte imorgon bitti och jag blev så trött bara av tanken. Luften gick ur mej lite. Extremt trött imorse och hade inte lust med någonting. Jag hade planerat att besöka julmarknaden som öppnar idag - igår såg jag hur de gjorde iordning på den stora gågatan Fargate.

Cool! Hade till och med ätpinnar som stack upp.
Fargate. Igår var det dessutom härligt väder, blå himme, varmt och sol. Sista fina dagen kanske.
Sen fick jag lite energi ändå. Beslutade mej för att gå igenom julpyntet och få koll på allt jag redan har eftersom jag är så oerhört sugen på att köpa mer ... Det finns redan en del kan man säga! Jag undrar hur det är att vara en sådan människa som har ett helt ren julgran sånär som på nåt rött äpple och några ljus. Finns de på riktigt eller bara i inredningstidningarna?
Denna kan få komma fram tyckte jag i ett svagt ögonblick. Och mina vita lyktor från Yankee Candles som är mer vinter än jul sa jag till mej själv mycket övertygande.
Piggade upp mej med ett nytt duschdraperi som jag köpte i Sverige i juni. Har bara väntat på att det andra skulle bli tillräckligt äckligt för att kunna slängas med gott samvete.
Alla julgrejer från källaren. Jag skulle kunna öppna ett tomteland utan problem ...
Just nu är det mycket prat om de stora företagens reklam här på ön, John Lewis har alltid en omtalad till jul och Sainsbury's har just släppt sin som är populär. Vad jag minns finns det ingen motsvarande hype om just reklam till jul i Sverige?


Min favorit!


Gillar förstås budskapet i denna. Jobbat mycket med gamla över julen, både professionellt och som välgörenhet. Iår ska jag dock fokusera på de hemlösa.

Nyheterna om Sverige just nu är inte särskilt roliga i brittisk media eller någon annan heller för den delen så jag tänkte att den här artikeln från onsdagens Metro kan muntra upp: Nordic & Nice.
Såhär oerhört trendigt har vi det i fönstret ... Nu fick maken så han teg, han som säger att den där hästen gör att folk tror att vi är nomader från Sibirien.




Nu ska vi ägna oss åt fredagsnöjet storhandling ... Trevlig helg önskas!

6 kommentarer:

Monica sa...

Spara den där tidningen och ta fram då och då ifall han skulle glömma;-), såg du priset på hästen förresten? Särskilt på Arlanda är de vansinnigt dyra. Ja kul som motvikt till allt elände. Jag vet inte än om jag ska prata svenska eller inte privat i UK;-), kanske bäst att köra på engelska. Och så tycker jag det inte är så vettigt att lägga möten på lördagmornar en ledig lördag. Synd du inte fick två lediga dagar, det behöver du. Kanske du blev uppiggad av julsakerna men tänk på sömnen och glöm inte att sova. Puss och kram från ett regnigt Stockholm. Far din har satt på vinterdäck idag.

Monica sa...

Gillar de båda filmerna, välgjorda och tänkvärda var och en på sitt vis. Nej så där trevlig reklam har vi inte här. Synd att man inte gör något mer välarbetat här med.

Steel City Anna sa...

Mamma: extremt dyr häst! Klippt ur artikeln :) mötet blev iallafall kort, alla var lite ur fas med tanke på allt som hänt.

Monica sa...

Ja inte lätt att ha möte denna dag och fokusera på arbetsplanering.

Ruta Ett sa...

Reklamfilmerna var helt underbara! Jag fastnade på Youtube och såg fler filmer från Sainsbury's med pratande potatis och salladsblad på spa.

Steel City Anna sa...

Ruta ett: haha ja!