onsdag 18 november 2015

Lagunen i South Yorkshire

Delar av Damflask Reservoir har en intensivt grön eller turkos färg, nästan som på Lanzarote här hemma. Färgen beror dessvärre på farliga alger. Vackert hursomhelst. Häftigt också att se måsar såhär i inlandet. Vi bor verkligen mitt på den ö som är Storbritannien så det är relativt långt till havet.













Mandarinhannar, så vackra




9 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Tråkig anledning till färgen. Det ser ju så fint ut!

Monica sa...

Otroligt vackert där, alldeles underbart. Vilka vackra foton du tar, som konstverk! Och fåglarna verkar klara algerna. Det är så fint med all grönska, vilken vacker växtlighet och hur det speglar sig i vattnet, så snyggt!

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det är väl ofta nåt mystiskt bakom sånna där extrema nyanser i naturen. Folk fiskade ändå för fullt. Och vackert var det :)

Steel City Anna sa...

Mamma: visst blev det en häftig kontrast, guld mot turkost. Sol på det dessutom :) många som fotade, var en liten pojke som sa till sin morfar att titta det finns flickor också som tar kort på fåglar, inte bara gubbar, då kunde kanske ni bli kompisar :)

Anne-Marie sa...

Mycket vackra färger men trist anledning. Man får njuta i alla fall av de fina färgerna. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, blev häftigt ihop! Inte ofta man ser turkost såhär i skogen.

Annika sa...

Vet du, exakt de där algerna finns vid en av mina sjöar också. Väldigt trist, även om färgen blir vacker. Men kul ser det inte ut, speciellt när man tittar närmare på det. Vet att man här ska försöka fixa det, det är många som badar i den sjön på sommaren (ingen badsjö, men folk hoppar i iaf).
Bilderna är väldigt vackra som du tagit!

Steel City Anna sa...

Annika: det stod en varningsskylt har med och att hundar inte skulle dricka vattnet. De holl pa att ta itu med problemet pa stod det ocksa. Undrar vad det beror pa!

Monica sa...

Det står det lite då och då vid sjöarna på många platser, små hundar och småbarn ska inte få i sig vattnet, andra bryr sig inte, så det kan inte vara så farligt men de har skyldighet att varna. Är väl den algen som är vanlig när det varit varmt länge, men vi hade ju inte en sån sommar i år, haven med brukar ju ha den. Om inte den här är något annan.