lördag 19 december 2015

Ännu en tesalong









De poppar upp en efter en, gammaldags, mysiga, säregna tesalonger. Det är så kul! Plus alla spännande små affärer överallt. Jag älskar denna stad, bland annat för just detta.

5 kommentarer:

Monica sa...

Det är en toppenstad! Tänk om vi kunde ha lite, jag säger lite av det här, nu ska det byggas så mycket igen där vi bor och townhouse och höghus (redan protester, förstår egentligen för ingen har plats att ställa bilen snart där de bor) och vi är ju som en småstad i befolkning men har absolut Stockholms tråkigaste centrum, fattar inte hur de tänker, att även om det kallas torg numera så finns ingenting utom två tråkiga livsmedelsaffärer, så alla åker ju iväg och handlar. Fick ny information också från vårdcentralen, den ska koncentrera sig mest på psykiska sjukdomar, och har 14 utländska läkare, någon enstaka med svenska som modersmål och här som det inte bor invandrare ens utan nästan bara välbeställda svenskar, men vad dåligt de måste må, vad konstigt det känns numera i Sverige.

Hade vi lite fler träffpunkter och roligare skulle folk må bättre och inte vara så ängsliga hela tiden med rätt sorts kök och kakel, alltså precis likadana. Åh vad jag saknar din roliga stad. Även om folk arbetar mycket hos er, mer än här, så har de förmågan att slappna av och är inte så ansträngda. Vågar vara personliga och inte rädda för den de möter, allt det där småpratet är friskvård. Och humorn:-). Och så alla tanter i 80-årsåldern på gym med personliga tränare:-), är ju bara toppen!

Steel City Anna sa...

Mamma: tror man far angest av sanna dar vita obduktionskok ;)

Monica sa...

Exakt, det tror jag också och sovrum som ser ut så också, kan skrämma vem som helst:-)

Rebekah M sa...

Det ser gulligt ut där.

Intressant också att läsa kommentarerna. Smålog lite när jag läste 'vita obduktionskök'. Nu måste jag motvilligt erkänna att jag skulle vilja ha ett sån't. De är inte så här. Vet inte var Stockholms tråkigaste centrum ligger, men det skulle vara kul att veta ... Så ... de tänker bygga en massa i Stockholm?! Hur har folk råd att bo där överhuvud taget, kan man fråga sig.

Här där jag bor, finns det inte speciellt många ställen som Du beskriver här (thé-huse). Här är det mest Starbucks och liknande som gäller. Folk dricker kaffe oavbrutet ... de flesta går omkring, till och med i mataffären, med en mugg i hand!

Steel City Anna sa...

Rebekah: inredningshysterin finns inte alls här. Det är väldigt skönt. Dyrt hämtkaffe är det inte riktigt heller nån som anammat, även om Starbucks och andra ställen är populära, men mer att man sitter där, läser och pluggar och så. Jag gillar Starbucks. Tesalongerna har kommit lite som motvikt mer och mer. Ofta med 40- 50-talsstil eller viktoriansk. Jättemysigt!