lördag 5 december 2015

Julefest 2015


Nästan roligare än julafton är den årliga skandinaviska festen här i Sheffield. Det spelas svensk musik, det finns massor av fint att titta på och köpa och en stor gran med halmprydnader och pepparkakor. Otroligt kul var det att se engelsmännen försöka dansa kring granen, de var mer inne på att dansa på stället. En och annan skandinav försökte släpa runt på resten, till toner av Mössens julafton. En absurd situation!



Jag köpte världens finaste kattsmycke och fick nästan, nästan en tår i ögat när jag såg listan med skandinaviska ord och företeelser, som fiskdamm och riktig svensk varmkorv. Det är någonting med att vara så van vid att vara ensam om sina traditioner, och så plötsligt dela det med andra. Det är svårt att förklara.







En helt underbar gran.


Så kul!
Kaoset runt granen ...

Valde i säkert en halvtimme ... och pratade katter med konstnärinnan.

4 kommentarer:

Monica sa...

Vad fint kattsmycke! Kul att du köpte ett! Och jag pratade också katter på vår julmarknad vi var på, du ska få se sen vad det var:-). Vi pratade England också:-). Jättekul att du kunde vara med här och var ledig och så ligger det ju så fint på den gatan, härligt härligt.

Steel City Anna sa...

Ja, det var jattekul verkligen. Tur att jag var ledig!

Ruta Ett sa...

Vilket fint kattsmycke! Jag ska titta in i hennes Etsyshop

Steel City Anna sa...

Ruta ett: blev helt kär i det! Så himla fina grejer. Gör det!