lördag 2 januari 2016

Det nya året

Det är den andra januari och jag är redan trött på den här månaden ... Det är mycket grått och väldigt regnigt. Blev oväntat ledig idag och kollade in rean i stan. Det var som ett slagfält. Jag gjorde några fynd iallafall.

Tittade länge på den lilla isbjörnen ... Men nej, det blidde ingen. I en annan affär reade de julgransljus för åtta pund från svenska Konstsmide. Varuhuset Atkinsons har ofta grejer därifrån, det är alltid kul att titta. Men de var i guld och det gillade jag inte.




Kul att se att julbelysningen får vara kvar ett tag. Ibland har den tagits ner himla snabbt. Jag tänker ha kvar julen ganska länge till tror jag.
På nyårsafton jobbade jag hela dagen och var tvungen att stanna ännu senare än planerat och kom inte hem förrän sju. Det blev ett 12-timmarspass plus resväg och jag var ganska slut samt sur när jag kom hem. Vi åkte och köpte en god kinesisk middag istället för att fixa ihop något, och skippade en fest och tittade istället på tolvslaget på TV från London. Det var fint som alltid, och vid det laget hade jag piggnat till lite efter en stor kopp kaffe och ett glas prosecco och var på ett ganska gott humör.

Glad att folk gick ut och firade trots alla hot ...
Väldigt gott var det!

4 kommentarer:

Monica sa...

Skönt att gå ut lite hur vädret än är och lite fest på stan är det ju alltid hos dig. Vi var ut en sväng också och jag gick på nyfallen snö och det var fint på sitt sätt:-), gjorde ett par fynd också.
Så fint firande i London, det är ju något alldeles särskilt och glad jag också att inte mörkret segrat över det. Det är ju en så varm stämning med människor från jordens alla hörn i gemenskap, så där som det är tänkt en gång att det skulle vara. Skönt att folk där har mod.
Här lät det som en bomb när vi kom hem och det var det kanske också, ingen normal människa spränger väl berg en lördagskväll, får väl läsa om det.
Annars lugnt och inga raketer hamnade på balkongen men alltid tänker vi nu att det är bäst att vara hemma på nyårsafton. Var som en vattenfestivalavslutning ungefär med fyrverkerier från bergen runt om. Tragiskt med det i Arvika, är ju inte klokt vilken skada och elände för så många. Och ständigt dessa skolbränder, vilka kostnader för alla skattebetalare.
Nu har vi precis kollat slottsstjärnorna;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: här var det nästan inga raketer, det var skönt. Väldigt vackert i London!

Rebekah M sa...

Fina bilder! Jag har "demonterat" julen i dag! :) Vet inte hur det är nere på sta'n, hur länge de har dekorationerna uppe ...

Vi tog det lugnt här också, åt lite gott och såg på TV.

Steel City Anna sa...

Rebekah: skönt att ha det gjort! Jag funderade på det igår men det var så mörkt och ruggigt så jag lät bli. Kanske ska jag som förmodligen den enda här på ön spara på det till 20 januari när Knut kastar julen ut ... Kan dock ha tröttnat innan.