torsdag 28 januari 2016

Ganska lagom tjocka ändå

Jag har ännu inte hittat några riktigt tjocka runda ekorrar, som det skrivits mycket om. De verkar pigga och atletiska här i Sheffield. Lika söta som vanligt och hoppade ända fram till min sko.

Pappa, kan den där damen prata med ekorrarna, undrade en liten pojke som storögt tittade på när en ekorre sträckte sej mot mitt knä. Jag sa att jag kunde det såklart.


Aningen rundmagad ...





10 kommentarer:

Monica sa...

De ser ut som vanligt tycker jag, lika söta:-), fina foton på dem, kul med barn:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: de är kanske lite lagom tjocka alltid, får nog mat mest hela tiden.

Annika sa...

Oj, och jag som ogillar de där ekorrarna så extremt mkt. Vi har dem överallt, samma sort som hos er. OCH ett par gånger har jag haft dem i skorstenen. OCH en gång i källaren. Vilken mardröm!
Jag ser dem mest som skadedjur. Jag vet, jag är hemsk.
De är väl inte så feta iår eftersom vintern varit så mild, I suppose. De behövde inte äta upp sig innan. Tycker dock man kan tyda mkt i ekorrars beteende på hösten. De år vi har haft riktigt stränga vintrar har ekorrarna verkligen samlat på sig innan. Det har tom jag lagt märke till, haha.
MEN gullig kommentar av barnet till dig, SÅ sött!!!

Steel City Anna sa...

Annika: ja, det är inte alla som uppskattar dem. Många tycker dessutom illa om dem extra mycket just därför att de kommer från Amerika :) innan var det bara den röda ekorren, den som finns i Sverige, här. Jag gillar alla djur och tycker dessa grå är så näpna, tjocka och orädda, roliga att betrakta när de bråkar med varandra och gömmer nötter. Ekorrar är ju råttor med svans, så man kan förstås se dem som skadedjur. Sätter man ut mat till småfåglar har man alltid även råttor och möss i sin närhet och kanske inne, plus ekorrar kanske. Men jag, barnen och alla asiatiska studenter gillar dem iallafall :) ser många äldre också som gillar dem, lite sällskap i parken :) men jag matar dem aldrig, de klarar sej bra ändå och jag vill inte ha en invasion.

Anne-Marie sa...

Anna, the squirrel whisperer. :) Självklart!
Du är väldigt duktig på att fånga dessa små krabater.
Jag tycker nog att de svenska är sötare. Vi har också de grå, litet större ekorrarna.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: haha, nåt är det för de kommer faktiskt fram till mej och jag lockar aldrig med nötter eller så, bara pratar med dem lite :)

FREEDOMtravel sa...

Älskar ekorrar, de är så fina! Vi har både ekorrar och kaniner i den lilla "skogen" mellan vår marina och tunnelbanan. Och så har vi ju änder, svanar och hägrar. Så lite djurliv har vi trots att vi bor centralt i Stockholm ;)

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: åh, kaniner såg jag ofta på Kungsholmen när det begav sej. Så söta! Hägrar är väldigt coola fåglar tycker jag. En av favoriterna.

Rebekah M sa...

Så gulliga bilder!

Här i Saint John har vi väldigt få, grå ekorrar ... de verkar ha blivit helt utslagna av de röd/bruna.

I Quebec fanns det svarta också, men lyckades aldrig fånga någon på bild.

Steel City Anna sa...

Rebekah: de svarta är väldigt söta. De är svåra att fota ekorrarna, rör ju på nosen och huvudet hela tiden :) intressant att de röda är fler hos er.