torsdag 18 februari 2016

Utsikt från Heeley

På en av Sheffields sju kullar ligger området Heeley. För hundra år sen var det ett 60-tal hus med gröna fält runtomkring här. En tredjedel av familjerna försörjde sej på att göra fickknivar, nästan alla andra på andra sorters stålredskap, plus några bönder, pubägare, lärarinnor och en slaktare. Tänk så många just fickknivsspecialister! Det industriella arvet här är så intressant.

Nu finns rad efter rad med tegelhus och många stora byggnader från 1800-talet är kvar, skolor och kyrkor. Tätt, tätt trängs alla husen och utsikten mot city och all bebyggelse där är så fin.



Sheffield college


Arts tower


Sheffield Chinese Christian Church - vi har väldigt många kinesiska studenter här och 2003 var behövet för en egen kyrka stort. Intressant!





10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Sheffield måste ha förändrats mycket under de senast århundraden.
Intressant med kinesisk kyrka.
Ha en fin dag!
Här i Wales skiner solen.

Monica sa...

Intressant är det! Och att det fungerar så bra sida vid sida och tillsammans! Och Sheffields historia är så spännande och rik, väldigt roligt att så mycket är bevarat trots att det byggs så mycket nytt men gammalt blir renoverat, det är roligt. Vad roligt det var igår med att se glasets historia och att även vi var med:-)

Annika sa...

Jättefint är det.
Och det nya passar bra in med det gamla.

Steel City Anna sa...

Lenaiwales: valdigt intressant tyckte jag ocksa med den kinesiska kyrkan. Hittade lite videoklipp darifran, ska lagga upp dem sen.

Harlig solig med kylig dag idag!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja , man sparar verkligen byggnaderna har. Stor skillnad mot Sverige.

Steel City Anna sa...

Annika: det ar en kul blandning av bebyggelse verkligen! :)

Anne-Marie sa...

Tänk vad många spännande byggnader ni har i Sheffield och all historia som finns.
Jodå, jag höll mig inomhus igår. Skrev om åskan på bloggen. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: jag är väldigt intresserad av industrialismen så detta är en bra stad för mej :) engelsmännen är verkligen rädda om sin historia.

Monica sa...

Men vad intressant! Visserligen ser jag många kineser här men inte visste jag att de hade egen kyrka och kristen. Undrar ju om de kan åka tillbaka då? Vad trevligt de verkade ha, kul att se filmen.

Steel City Anna sa...

Mamma: man blev glad av den filmen :)