tisdag 22 mars 2016

Den stora världen och den lilla

Ute i världen så är det en sorgens dag, ännu en, och rubrikerna är stora och svarta. Innan jag hade öppnat fönstret mot allt detta så hade jag en lugn och trivsam morgon helt i min egen värld, med flera koppar kaffe och god frukost och katten som spann och sedan blev mycket irriterad när jag bestämde mej för att packa undan alla vinterkläder och det blev kaos på hennes kattbädd, dubbelsängen från IKEA.

En promenad i vårjacka och tunn sjal istället för yllehalsduk på eftermiddagen och jag betraktar en skogsdunge täckt av överblommade snödroppar och så handlar jag lite och påskpyntar och vi äter en god middag med lax och sås och ärtor och livet pågår som det alltid gör tills det inte gör det längre, i den stora världen och den lilla.

Finn en sur katt bland klädhögarna!

Påskunderlägg från Sverige


Easter crackers!

8 kommentarer:

Monica sa...

Så fina de blev de underläggen:-) och fatet med! Är de söta kvistarna kvar ännu från dem du köpte? Står väldigt länge i så fall. Anar ett par små öron där i klädhögarna:-). Här yrde snön så jag funderade mer på vilka vinterkläder jag skulle ha;-).

Och världen, den är så nu. Människans ondska saknar gränser, men vi fick en fri vilja och blev inte robotar, men till vilket pris ...

Anne-Marie sa...

Så är livet. Man har sin egen värld och så pågår det konstiga saker ute i den större världen.
Vackra vårblommor och man får fokusera på det som är vackert. :)

Rebekah M sa...

En mörk dag. Igen. Alla mina små problem, som jag kunde tänkas ha, blev helt plötsligt väldigt oviktiga.

Otroligt vacker bild med blomman och videkissarna!

Elisabet. sa...

Jodå, jag hittade henne!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, det är samma! Verkligen värt att köpa, heter pussy willow. Jag kommer ihåg 2008 i mars när vi besökte Sverige och det var då maken bestämde sej för att där ville han inte bo :) regnade is i ansiktet och sen snö. Bara åkt på sommaren sen dess :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, det är det enda man kan egentligen! Försöka leva som vanligt.

Steel City Anna sa...

Rebekah: tack! Vårblommor är så vackra. Jag har påskliljor överallt också. Man kommer av sej när man ser denna typ av nyheter, även om man blir lite avtrubbad också. Det är svårt att ta in allt som händer.

Steel City Anna sa...

Elisabet: efter att hon puttat på och jamat åt varje klädhög la hon sej längst bort och tittade åt ett annat håll :) sen när allt var klart sträckte hon ut sej i mitten :)