torsdag 10 mars 2016

En annan tid

När vi såg Beatlesmusikalen så visades det en del roliga brittiska reklamfilmer från 60-talet när de bytte om och ändrade scenen. Jag letade upp några, riktigt kul att se! Tvättmaskinen! Att man tvättade servetter! Romantik runt cigaretter ... Tvättade man verkligen golv med tvättmedel innan Flash?!


4 kommentarer:

Monica sa...

Sånt där skum hade sprutats på hela vår station häromdagen, hela golvet och nedför alla trappsteg, luktade starkt otäckt så de kände inte till Flash:-), jag sprang snabbt ut på perrongen via barnvagnsrampen så jag inte fick in så mycket i lungorna, konstigt att göra sånt när det är högtrafik.

Och cigaretter ja, det har blivit mer upplyst inom några områden i alla fall fast folk fattar inte ändå, ett framsteg att man inte behöver dra in andras rök längre på restauranter och caféer och arbetsplatser, skrämmande hur det var i sjukvården på kliniker, vi hade gemensamt lunchrum utan fönster och ventilation och de flesta rökte och i det måste vi andra icke rökare sitta. Inte klokt! Och sjuksköterskor hade stinkande rockar av tobaksrök och gick in till sina barnpatienter, är inte så länge sedan faktiskt. Och jag tänkte ju på att det inte var riktigt klokt det heller men det var tillåtet. Det har försämrats igen här genom att flera är rökare av de barn/ungdomar som kommit och gärna står i dörröppningarna till affärer, men det är förstås brist på upplysning i det något mesiga landet Sverige;-)

Det var väl tygservetter med handvirkade bårder och ibland broderier så de tvättade man nog:-)

Kul att se lite från förr:-) och så roligt att vi gjorde detta med musikalen och beställde biljetter direkt!

Steel City Anna sa...

Mamma: man ser verkligen manga forandringar genom reklam. Mycket kemikalier nar man stadar verkar ha varit inne lange! Manga gamla damer har som anvander klorin till allting fortfarande :)

Anonym sa...

När jag forst kom till England (som au pair) Mars 1964 tyckte jag att tv-reklam var fantastiskt kul. Jag blir väldigt nostalgisk när jag ser alla dessa gamla filmer; England på 60-talet var så annorlunda emot idag.
Jag känner igen några av skådespelarna i filmen; det är t.ex.Cherie Blairs (gift med Tony Blair f.d. premiär minister)pappa Tony Booth som gor reklam for thé.

Javisst är det tygservetter, sådana har jag själv.

Lillan i Cornwall


Steel City Anna sa...

Lillan: det finns massor av filmer med reklam fran den har tiden att titta pa upptackte jag, aven mycket amerikansk som var rolig. Tygservetter har jag bara pa julafton :)

Det verkar vara en rolig tid, hade garna bytt och levt da istallet.