onsdag 2 mars 2016

En liten by i Derbyshire

När mamma var här besökte vi den lilla byn Pilsley på Chatsworths ägor. Det är en väldigt söt liten by med en väldigt trevlig pub! Själva slottet Chatsworth är just nu stängt för säsongen men öppnar i slutet av månaden. Då kommer den ljuvliga trädgården och parken vara full av blommande vårblommor i gult och rosa ... Såhär!
















Ännu lite närmare Chatsworth ligger den lilla byn Edensor. Den kan man läsa inlägg om här och här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar liten by! Bara mysigt att vandra runt i de brittiska byarna, ställen behöver inte var värlsdberömda för att vara trevliga och mysiga.
Firanadet av St Davis gjordes här i Wales i går.
Ha det bra!

Steel City Anna sa...

Lena: nej det är snarare tvärtom :) St Davis var det tyst om här. Får läsa hos dej :)

Monica sa...

Ja så fint det var där, så bra att du vet så mycket om alla platser och har besökt dem, jag har ju det väldigt bra förspänt med guidning:-). Här kan vi också bo i lilla sagobyn, så välordnat allt var och det är ju bara att hoppa på bussen in till storstan när man känner för det. Kanske priserna är väl höga men vi får väl sälja vår lyxstuga på landet, haha, spännande att se den positiva utvecklingen där också.

Steel City Anna sa...

Mamma: Ja, jag forvantar mej samma guidning i Stockholm sen ;)

Monica sa...

Anna, javisst, planerar redan det fantastiska programmet:-)

Anne-Marie sa...

Ser väldigt mysigt ut även under "off-season".
Gillar de där röda telefon"hytterna". :)
Har man telefoner som folk kan använda, dvs pay phones?
Det finns kvar en del i USA. I Sverige har man givetvis tagit bort alla.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: Man kan absolut åka hit även på vintern. Många små ställen är öppna, tehus och affärer, och de vackra landskapet är kvar att vandra i. På sommaren är det mycket turister här men nu kan man verkligen njuta ifred. Det är små datorer man kan surfa och ringa på i en del gamla telefonkiosker, men många har försvunnit.