torsdag 14 april 2016

Engelska hus

Hus från 1960-talet och bakåt till 1800-talet kommer här!











6 kommentarer:

Annika sa...

FINA är de!!

Och man ser varifrån de som koloniserade östkusten i USA fick sin byggstil. Såklart hemifrån, från England.
Underbart fina är gamla engelska hus.

Monica sa...

Så roligt att se! Idag sitter vi med tidningen och ser hur det ska byggas så enormt på höjden här och slås av tanken att det i er storstad finns så många villor, parhus och radhus, trots det stora antalet invånare och trots den mindre markytan. Och att man vårdar och bevarar alla vackra parker så de finns att njuta av för alla. Och det är så fint att se de olika husen, härligt!

Steel City Anna sa...

Annika: ja, det är kul att jämföra!

Steel City Anna sa...

Mamma: Sverige som har så stora ytor ska prompt bygga torn på små öar i skärgården, mycket underligt. När Sverige ändå hade så mycket kommunistiska idéer förr kunde man ha tagit en istället som kanske hade varit ganska bra, detta att smälla upp en stor stad mitt i ingenstans. Kunde vi haft nytta av nu, istället har vi den där flumskolan och fackpampar och orimligt höga löner och jag håller med Carl Bildt:

"När jag kom in i studentpolitiken var den totaltdominerad av det som, på goda grunder, kallades tokvänstern. Där gick folk omkring med plakat, inte bara utav Mao utan även Stalin och Lenin. Jag var rebell mot tokvänstern."

http://www.svt.se/kottberget-checkar-ut/carl-bildt-jag-var-rebell-mot-tokvanstern/

Anne-Marie sa...

Kul att se husen som finns där du bor. Och nog är det som Annika skriver att man ser varifrån husen på östkusten fick sin inspiration. Så ser hus oftast inte ut i västra USA.
En god vän och jag reste runt i England för många år sedan och vi var i Skottland och fick bo hos en släkting till en engelsk god vän. Det var en upplevelse eftersom de gjort om ett mindre slott till lägenheter. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja Skottland ar verkligen vackert. Later inte dumt att bo i ett slott :)

Vastkusten kanns mer exotisk jamfort med Europa. Min man har varit i Kalifornien och Oregon. Han tyckte det var fantastisk natur.