onsdag 20 april 2016

Frågor och svar

Jag kan aldrig motstå en lista ... Jag saknar fortfarande mina-vänner-böckerna från lågstadiet. Den här listan hittade jag hos Annika. Säg till om ni gör den så kommer jag och läser hos er!

Vilken är din favoritglass?
Jag är ingen jättestor glassfantast. Choklad är alltid gott. Sheffield med omnejd är faktiskt lite känt för glass, vi har anrika Bradwells i Hope Valley några minuter västerut och Our Cow Molly, made in Sheffield på en bondgård som man kan besöka. Väldigt god glass! Om jag är i Sverige provar jag alltid GB's nyheter.

Vad skulle du göra om du vann en miljon?
En miljon är inte så mycket nuförtiden ... Jag skulle betala av ett lån kanske.

Vilken är utan tvekan din bästa favoritserie?
Utan tvekan så är det Gilmore Girls. Sen gillar jag också Frasier väldigt mycket, och Everybody Loves Raymond.







Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med en massa folk du inte känner då det förväntas att man ska vara social?
Jag bryr mej inte så mycket om vad som förväntas av mej så har jag inte lust att vara social så är jag inte det heller, sätter mej bekvämt nånstans och tittar på folk som är obekväma. Då kommer det ofta någon fram och pratar ändå, nån som är lite av samma sort kanske.

Vad är du nöjdast med dej själv och varför?
Jag är rätt nöjd att jag är som jag beskrivit ovan. Sen idag när jag pratade med en kollega som ska gå en utbildning inom ledarskap som jag redan har gått och han var så nervös för ett prov man måste göra i basic reading and writing och lite matematik - de vill helt enkelt bara kolla att man inte har inlärningsvårigheter eller behöver extra stöd och hjälp under tiden eller kanske innan man går utbildningen, och denne man är revisor och har jobbat i många år som ekonomichef och jag sa att hur menar du att du är nervös, det är ju ett enkelt prov bara, du har gjort hundra gånger svårare saker. Jag tycker att det är så obehagligt med prov, sa han då. Tänk om det är svårt och jag gör fel, då blir det ännu pinsammare när de ser min bakgrund. I så fall så är det ju ett dumt test, sa jag, inte alls anpassat till svårighetsgraden för utbildningen som inte handlar särskilt mycket om siffror. Vad skönt det vore att vara som du sa han då. Jag tänkte att det är något att vara tacksam för kanske, just det där att jag sällan slösar energi på att tvivla på vad jag kan.

Hur länge har du och din partner varit tillsammans?
Sedan våren 2005.

Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller tar emot?
Om det är värt att bråka, och det är det egentligen ganska sällan, så kan jag absolut ta fighten. Kall som is, farlig som en vikingarmé, blir jag då enligt maken. Det är mycket möjligt. Annars säger jag till innan det hinner bli bråk liksom. Livet är för kort för att vara irriterad. Mycket kan lösas bara man säger någonting. Sen glömmer jag fort och går vidare.

Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg och vad skall finnas med?
Jag tycker om att läsa om andra människors vardag. Det är kul att se bilder. Bara se hur livet är helt enkelt, på en annan plats eller i en annan situation.

Vem är den bästa programledaren på tv och varför?
Jag tittar nog i stort sett aldrig på program som har programledare längre. Melodifestivalen och Eurovision då. Jag säger Petra Mede. Jo, På Spåret förstås, typiskt programledarprogram. Kristian Luuk är väldigt bra tycker jag.

Har du träffat någon kändis och pratat med, i så fall i vilken situation?
Jag har träffat en hel del pojkbandsartister i tonåren i autografköer och sagt hej på min höjd men inget jag kommer ihåg direkt nu och inget speciellt. En del politiker.

Vilken är den roligaste sporten att se på eller utöva? 
Ingen tror jag. Ett tag när jag var yngre tyckte jag det var spännande med gymnastik, lärde mej en del om det. Lite, lite roligt kan det vara med fotboll på TV, om det är något stort mästerskap.

6 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt roligt att läsa dina svar fast vi känner varandra;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: så kan det va :)

Elisabet. sa...

Ja, jag håller med. Hur roligt som helst att ta del av! hälsar hon som älskar Frasier och har en sambo som verkligen inte förstår storheten i det hela.

Steel City Anna sa...

Elisabet: det kan ta lite tid med Frasier tror jag, ge inte upp :) man måste liksom lära sej att älska dem :)

Annika sa...

KUL att läsa!
Jättekul!

GG var given och gjuten hos dig!
Frasier, japp gillade den också. Den ligger på Netflix nu, hela serien.
Har du sett Parenthood? TROR du skulle gilla den! Lauren G, som du vet, och även senare Ray Romano.
Top of the line serie.

Det är en styrka det du har, Anna. Att lugnt slå dig ner och vara trygg.
Tycker inte jag bemästrat det fast jag är 50 år.
Verkligen ett stort plus i kanten.

Kul att du gjorde listan, hoppas fler hoppar på den också!

Steel City Anna sa...

Annika: kul att du kom och laste :)

Jag har sett bitar av Parenthood men inte kommit in i det riktigt. Haft fullt upp med att titta om pa alla sasonger Gilmore Girls och lyssna pa Gilmore Guys allt langre pod-avsnitt! Nu ar jag ikapp iallafall :) far kanske mer TV-tid till annat da.