tisdag 12 april 2016

Sköna dagar

Jag har haft två dagar ledigt ihop (nästan, iallafall), och det var länge sen. Förra veckan var minst sagt intensiv och jag var väldigt trött igår. Unnade mej en riktig brakfrukost på ett kafe och tog det lugnt. Sedan gick jag en långpromenad och njöt av solen och våren. Det är nya knoppar hela tiden och blir mer och mer ljusgrönt. Idag har jag varit på gymmet och sedan bakat en väldigt god rabarberpaj. Kalasat på den i soffan och tittat på TV med katten och lyssnat på regnet utanför. Känner mej som ny igen!



Det finns inte så mycket tussilago här, blir så glad när jag ser en!

Mysig pub
Stora gräsklippardagen igår tydligen. Luktade gräs överallt.

Björkarna har fått sina musöron


8 kommentarer:

Rebekah M sa...

Ser härligt ut, med alla blommorna och gräset! Jag har sett några tussilago här, men det är också allt!
Så skönt för Dig att Du fick vara ledig lite. Måste vara ett häftigt jobb, när Du inte ens haft två dagar lediga på länge.

Jag längtar efter att se grönt, men ännu dröjer det ett tag, verkar det som. Såg åtminstone en bläsand i dammen.

Monica sa...

Åh så härligt med dina vackra vårbilder! Gräsklippning dröjer här, åh det luktar så gott! Vilka mängder av liljor, fint med olika sorter och att de blommar vartefter. Härligt med pubfrukost, den och kaffet till är toppen att börja dagen med. Låter väldigt gott med rabarberpaj, såg en påse i frysen nu med rabarber från landet. Snart kommer väl nya, men jag hade sparat denna.

Steel City Anna sa...

Rebekah: hoppas våren snabbar på hos er lite! En bläsand har jag aldrig sett på riktigt, väldigt vackra! Kunde du fota den?

Steel City Anna sa...

Mamma: de kommer i vågor liksom, påskliljorna. Helt makalöst många. Rabarerpaj är gott och jag får dessutom ha den ifred för maken :)

Anne-Marie sa...

Skönt när man får vila litet och komma i form.
Tussilago och musöron är trevliga. :)
Vi har inga tussilago här där jag bor. Minns när jag plockade vårens första bukett som liten.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: det minns jag ocksa. Ar en speciell blomma. Vi hade en backe full av tussilago bredvid min forskola.

Rebekah M sa...

Anna: Bild kommer snart ... han var för långt i från i går. Det är två sorter; Eurasian Wigeon (som de ser ut hemma), och American Wigeon ... den vi har här nu. De är så fina ...

Steel City Anna sa...

Rebekah: vad kul, vantar med spanning pa bilderna :)