tisdag 5 april 2016

Söt och sur

En liten kattkavalkad ... Hon är så gullig, och rolig med den trumpna hakan. Hon spinner så högt när hon blir killad under den!
















13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag undrar hur gammal hon är? Hon påminner lite om pElle när han var i nittonårsåldern; lite luggsliten och ..., ja, en som har varit med om mycket här i livet och nu vet sitt värde.

Steel City Anna sa...

Elisabet: hon fyllde 18 i januari. Val omhandertagen en stor del av sitt liv vad det verkar, av en aldre man som dog ifran henne. Da matade en granne henne sporadiskt, men hon hittades en lang tid senare pa andra sidan stan i en park. Da kom hon till katthemmet, sonderbrand av solen och med ett halsband som karvats in runt halsen och fick opereras bort. Nog har hon varit med om en del! Skygg och vaksam men oerhort snall. Med oss har hon nu blivit riktigt morsk :)

Monica sa...

Hon är helt underbar! Och så fina foton på henne! Jag tror hon minns och vet allt, alla åren när hon hade det bra, sen eländet och nu så glad att hon har er och fått det underbart igen i flera år, hon vet och förstår och visar det på många sätt ser jag. Ja ni är ju underbara med:-) och hon är en sådan glädje, just att hon börjar prata mer och mer, är ju jättekul, tror hon är trespråkig förutom kattspråket:-). Och att hon aldrig någonsin river någon, aldrig, utan vill hon gå iväg eller något annat så säger hon det och är lika gullig hela tiden. Och att hon är så uppmärksam om någon håller på att bli sjuk och har stenkoll, det är ju otroligt fascinerande att hon inte viker från någons sida då, bara rusar iväg och äter och sen som en raket tillbaka och kollar. Och att hon flyger som en raket uppför trappan och hoppar så högt upp på möbler är ju också intressant i den åldern. Ja hon är ett fenomen.

Annika sa...

Åh vad gullig hon är, så söt.
OCH vilken ålder. WOW!!
Verkar vara en ovanligt fin katt också som hamnat i ett ovanligt bra hem!

Ruta Ett sa...

Åh, sötaste, sötaste...En sådan stilig kattdam med sådan värdighet...Ni glädjer varandra...

Steel City Anna sa...

Mamma: kanske paminner det henne om farbrorn som dog nar man ar sjuk och ligger i sangen. Hon sitter verkligen och vaktar. Hon ar en valdigt fin katt med sa fint temperament.

Steel City Anna sa...

Annika: det var snallt sagt :) hon ar valdigt, valdigt gullig.

Steel City Anna sa...

Ruta Ett: det ar verkligen ett sant gladje-utbyte :)

Monica sa...

Ja så kan det vara, att hon såg det. För hon väcker ju den också som är sjuk när hon tycker det är dags för den sjuke att äta och dricka så man inte är utan för länge. Och inte för att hon själv ska äta utan kollar och följer med så det blir ordentligt gjort. Nästan så att hon är klokare än en människa, ja en hel del i alla fall;-)

Anne-Marie sa...

Verkligen en fin kattdam. :) Självklart att hon trivs hos er där hon blir ompysslad.
När du skrev trumpen kom jag att tänka på fenomenet "Grumpy Cat". :) Du kanske hört talas om den katten här i USA.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, Grumpy Cat är rolig! Veterinären brukar säga att här har vi the grumpy cat of Sheffield när vi kommer :)

Rebekah M sa...

Vilka underbara, kärleksfulla kattbilder! Hon är en sötnos, och också en distignerad, äldre dam. Arton år ... det är inte illa för en katt! Jag tyckte min Hadassah blev gammal -- hon skulle just fylla sexton när hon gick bort.

Steel City Anna sa...

Rebekah: tack :) ja, nu är hon verkligen gammal. Tar vara på varje minut! 16 år är också gammalt för en katt.