fredag 27 maj 2016

EFIT (min egen)

När det är en sådan där organiserad EFIT hinner jag aldrig med, och oftast skulle en sådan dag bli vakna-äta-buss till jobbet-inget-inget-inget-inget-gymmet-sova eftersom jag inte kan fota på jobbet. Så nu gjorde jag en egen EFIT igår när jag hade en lagom vanlig ledig dag. Det var riktigt kul faktiskt, man tänker liksom mer på tiden och tar vara på den när man ska komma ihåg att ta ett kort varje timme. En del timmar är korta och en del ganska långa!

Vid sju så går jag upp och dricker 3 koppar kaffe. Innan dess har en liten kattmadame väckt mej med att springa runt i sängen tills maken gav henne frukost. Min egen frukost struntar jag i, jag orkar inte borsta tänderna en gång till innan tandläkaren.
Jag går en promenad i stan runt åttatiden eftersom bussen gick snabbare än jag tänkt mej. Här bodde vi i en tvåa under flera år. Många minnen flimrar förbi.
Vid niotiden var jag då härinne hos tandläkaren, som är jättetrevlig och glad och kallar alla människor för gorgeous och darling. Hello gorgeous säger hon när hon ser en, have a seat.
Vid tiotiden äter jag English breakfast på puben. Lugnt och tyst, några byggjobbare som har rast, några affärsmän har någon typ av sammanträde och vid ett bord längre bort spelar fem män tärning och dricker öl.
Vid elva går jag längs Division Street som är Sheffields coolaste gata. Här finns massa roliga affärer som inte finns nån annanstans.
Vid tolv är jag i Millennium Galleries och tittar på en utställning, In the Making: Ruskin, Creativity and Craftmanship.
Vid ett hänger jag på biblioteket, där bland annat denna monter fanns om denna religion.
Jag går en sväng på stan och förbi katedralen runt två. Där var det vakter utanför och avspärrat med röda fina band och jag såg en skymt av uniformer. Ingenstans kunde jag hitta vilka det var som var där.
Ett splitternytt Costa på the Moor. Här sitter jag en bra stund runt tretiden.
Vid fyra shoppar jag nya sommartoppar och lite smink.
Klockan fem kommer jag hem och lägger märke till att dessa två blommor har utvecklat sej himla olika! Jag packar upp det jag köpt och fixar och donar lite.
Vid sex sätter jag upp den här bonaden från Sverige och gosar med katten.
Vid sju hänger jag tvätt på vinst och förlust för himlen är väldigt grå men BBC Weather utlovar att det inte blir regn.
Strax efter åtta kommer jag hem från gymmet.
Vid niotiden äter vi en sen middag, wok eller stir fry som det heter här.
Vid tio dubbelkollar jag min tax return/deklaration och pratar med mamma.
Vid elva undrar maken om katten fått sin kvällsmat och hon svarar själv mycket bestämt att det har hon minsann inte! Högt mjau.
När katten ätit och var nöjd och gosig så avslutade jag dagen med filmen Wild. Lite svår att komma in i, men sen blev den ganska bra ändå.

8 kommentarer:

Monica sa...

Vilken toppendag! Och snacka om att ta vara på timmarna och minuterna, så är du otrolig! Och vilken lång dag! Vi har blivit lite segare igen;-)

Monica sa...

Så fin bonaden blev! Ett riktigt fynd!

Steel City Anna sa...

Mamma: väldigt fint blev det tycker jag :) maken tyckte det också ;) ja, det blev en bra dag igår!

Annika sa...

KUL! OCH du, vad MYCKET du fick gjort!
WOW!
Impad av allt du hann med på din lediga dag.
ja, nog tog du vara på DEN dagen!
Wild älskar jag, blev helt tagen av den då jag såg den på bio. Har den på BluRay också. Förmodligen är det min längtan efter att göra ngt liknande som gör att jag gillar den. Men den har ju så mkt mer än att "bara" följa en långvandring också, hennes personliga uppgörelser och enorma sorg efter mamman. Hennes pånyttfödelse under vandringens gång.
Gillar den. Skarpt.
Din bonad gillar jag också, mkt fin!
Kul att följa din dag! Nej, jag kör heller aldrig på officiella EFIT-dagar, jag kör när jag själv känner för det :-)
Trevlig helg!!

Steel City Anna sa...

Annika: san har fart haller jag som oftast :) pa jobbet ganger tva, minst :) ja, det var du som inspirerade mej till att gora en egen EFIT!

Wild ar absolut en stark film men lite jobbig att titta pa tyckte jag. Av alla faror pa vagen, skallerormar, hetta och vatskebrist, sa ar det man som representerar verklig radsla och hot. Det tyckte jag var lite for nara verkligheten och nar jag ser pa film vill jag nog dromma mej bort lite mer :)

Rebekah M sa...

Så kul att följa Din dag, som verkade jättefin!

Jag vet inte vad EFIT är, måste kolla på det ...

Steel City Anna sa...

Rebeckah: ett foto i timmen, det finns speciella EFITdagar :) inget jag vetat särskilt länge heller! :) men det var kul att göra.

Rebekah M sa...

Anna; Det är en svensk företeelse! Jag provade Google först, men fick inga träffar som verkade vara det här. Men sedan skrev jag in "one photo an hour" och då hittade jag det. Kul.