fredag 20 maj 2016

Engelska hus

Dags för lite engelska hus igen tycker jag ... Dessa har utsikt över hedarna i Peak District. Kategori lyx kan man säga!





Detta hus har jag undrat över länge ... Över det lilla fönstret till höger om dörren står det Hedemora med stora bokstäver.

Detta hus är faktiskt en tandläkarmottagning


10 kommentarer:

Annika sa...

Gud så lustigt med Hedemora. Det kanske är en Dalmas eller kulla som bor där :-)
Hoppas att du ser ägarna utanför huset ngn så du kan fråga, hihi!
Jättefina hus. Man förstår att de kostar en del.
Ha en finfin helg och hoppas vädret blir fint!!

Steel City Anna sa...

Annika: Du må tro att jag varit sugen på att knacka på och fråga :) men de kan ju tro att jag är en galning. Kanske har det någonting med stålindustrin att göra, nån som kom från Sverige kanske och bodde i huset (det är från 1800-talet) och ristade in födeleseortens namn ... Googlat och läst en massa men inte hittat nåt.

Hoppas du får en fin helg också!

Monica sa...

Fina hus, skulle kunna tänka mig flera av dem:-). Ja det huset med Hedemora är ju intressant, för det går inte att komma på något engelskt med ordet eller namnet, så kul det skulle vara att få veta om det är någon Dalafamilj som bott där och om nuvarande ägare vet.

Rebekah M sa...

Ser fint ut där, men nu vill man ju verkligen veta varför det står Hedemora! Snacka om att kittla ens nyfikenhet!

Förra året rymde två snubbar från ett fängelse i upstate New York. De nämnde platsens namn på CNN, och jag tänkte att "om jag inte vetat bättre skulle jag ha trott att de sa Dannemora". Visade sig att platsen faktiskt hette just så, och det fanns en historia bakom det, så klart. Enkelt att googla. Värre med det här 🙂

Anne-Marie sa...

Ser litet smålyxigt ut minst sagt. :)
Hedemora var ju intressant på huset.
Hur mycket tror du de här husen kostra i genomsnitt?

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: Ja, de bor så himla fint de som bor här. I genomsnitt kostar de mellan 400 och 600 tusen pund just i dessa områden, men sen kan det barka iväg uppåt till nästan vadsomhelst, beror mycket på läget och hur mycket mark det är. Ett litet hus kan vara superdyrt på grund av det. Sen är skolorna här väldigt bra och det trissar också upp priserna.

Visst är det spännande med Hedemora!

Steel City Anna sa...

Rebekah: Vad kul, ja, det finns ju massor med ankytningar. Det måste vara nåt med svenska Hedemora. Jag får forska vidare :)

Steel City Anna sa...

Mamma: Ja, kanske har det nåt med all järnmalm man importerade att göra? Väldigt spännande :)

Husen är verkligen fina och det är kul att ha provat på ett stort hus en gång i livet iallafall :)

Anonym sa...


Jag har hittat en Rachael Rothman ( också Elder)som bor i Sheffield S6. Hon är " a Phd student" som bodde i Hedemora 2002-03 där hon var lärare i orientering och representerade Hedemora. Här kommer en länk till sidan som handlar om henne http://runners.worldofo.com/rachaelrothman.html

Lillan i Cornwall



Steel City Anna sa...

Lillan: kul med efterforskningen :) detta ar dock pa andra sidan stan och hon har nog inte ristat i huset :) men hon vet nat om det kanske! Tack for lanken.