tisdag 31 maj 2016

Maj

Denna månad har varit innehållsrik minst sagt! Jag har njutit av helt fantastisk blomsterprakt här i Sheffield med alla bluebells och rosa träd, och varit i Sverige och sett den första skira vårgrönskan där. Vädret i maj har växlat från riktig sommarvärme till isande kallt regn. Lilla kissen var hos veterinären och vi har varit så oroliga eftersom hon minskat lite i vikt, men hon verkar ha piggat på sej nu igen. Ett annat orosmoln är Brexit, men jag ser trots allt fram emot att få ett besked. Nästa gång jag skriver den här lilla månadssammanfattningen kommer jag att veta ...

Svenska flaggans färger ...

Jag är inte särskilt imponerad av hur det byggs i Stockholm city ... Detta är E4an norrut.
Trängselskatt inne i city kan jag acceptera även om jag tycker att det är att gå tillbaka till medeltiden, men trängselskatt på E4an som man måste åka om man vill åka förbi Stockholm?! Vansinne.
Dessa gråa torn som bildar en port från norra sidan in till Stockholm påminner mej om Riddar Katos borg. Att man kan få för sej att bygga något så fult på en så framträdande plats i Sveriges huvudstad övergår mitt förstånd.

10 kommentarer:

Monica sa...

Ja det finns då inget fulare än de där svarta husen, helt otroligt att bygga dem där och de ser ju hur konstiga ut som helst att bo i, fulare än Hall. Rapsfälten är vackra, roligt att det finns odlare ännu.
Ja då vet du det om mindre än en månad i denna oroliga värld, så snabbt saker och ting kan förändras och så mycket konstigt som sker.

Idag läser jag att regeringen lovat få fram hem (stödboenden) till sisådär 50 tusen barn men man har med mycket möda lyckats få fram runt 300. Det är nödvändigt för ekonomin här för de hem de bor på har ingen råd med längre. Stödboenden, (familjehem), ska inte få särskilt mycket betalt ... man kan inte gå till tandläkaren ens utan att bli tillfrågad. Eller mötas av stora skyltar. Kanske politikerna ska börja med att ta emot i sina hem? Själva gjorde vi en 4-årig insats med nästan osannolikt mycket arbete och ansvar och ersättningen blev minus, gör alla svenskar så är problemen lösta. Och det ger massor av erfarenheter och kunskaper om hur detta samhälle fungerar, det är bra att veta faktiskt.

Vi får se hur allt utvecklar sig men underbart i naturen nu, du har det fantastiskt fint och här finns mycket vackert också, får njuta av det. När vi fått tag på en bil förstås, det är en annan historia, konstigt att påköraren kan åka vidare som inget hänt och vi får ta allt arbete som var offer, ingen brydde sig om om vi var skadade heller. Arbetet pågått i 14 dagar nu av den fina sommaren. Underligt land.

Steel City Anna sa...

Mamma: efter att ha last dagens nyheter behover jag nastan ga pa puben och inte bara ata mat ;)

Monica sa...

Tänk på att du ska jobba:-)

Steel City Anna sa...

Tur det :)

Annika sa...

Ja, en hel del har hänt för dig den här månaden. Kul att du kom hem en sväng också. Ja jag vet, de där svarta tornhusen vid Hornsbergsstrand är SÅ fula. Min syster bor väldigt nära dem, men tack och lov inte i dem. Fattar inte att det är lgh, ser ut som trista kontorshus...
Ja, snart får ni veta, Brexit.
Förstår att du verkligen vill veta vad det än blir.

Steel City Anna sa...

Annika: jag har inte fattat forran nu att det ar lagenheter, trodde det var kontor helt klart!

Ja usch nu ar det nervost med Brexit! Debatterna haglar overallt, leave, remain, leave, remain ...

Anne-Marie sa...

Vädret har varierat här också och nu kommer det att bli uppemot +35-40 under de närmaste dagarna. Hemskt säger jag eftersom jag - och många med mig i det här området - inte har a/c.
Skönt att kissen har piggnat till.
Men herregud vilket fult hus. Hur kan man ens komma på att bygga något så anskrämligt.
Och ett jätteprojekt som helt kommer att förändra och förstöra Stockholm är Slussenbygget. Har sett bilder och det ser inte roligt ut. Verkligen synd att man inte förstår hur en huvudstad bör se ut.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: oj, det är verkligen extremt varmt. Man blir väldigt matt av sån hetta.

Tycker det är så trist att man inte tänker lite mer på hur stadsbilden ser ut i sin helhet när man bygger. Det förstördes så mycket ändå redan i Stockholm när Klarakvarteren revs och det blev många fula hus. Jag förstår mej inte på varför folk ska bo mitt i city i nåt torn. Extremt opraktiskt på små öar när de finns massa plats inåt landet och i Uppland. Det som är så fint och unikt för Stockholm med vattnet och broarna skyms nu mer och mer av fula otympliga byggnader. Det måste bli fler stora städer i Sverige i takt med den snabba befolkningsökningen. Stockholms tunnelbana och vägar går inte att bygga ut, det säger sej självt när man ska bygga gigantiska broar och spränga i berg för minsta lilla extra plats. Dessutom blir det för dyrt. Och så miljöpartister på detta som verkar helt verklighetsfrånvända som ska ta beslut. Undrar verkligen hur Stockholm kommer se ut om några år.

Monica sa...

Och om man tänker efter, hur säkert är det att göra alla dessa "hål" i underjorden, snart ramlar väl husen ned i dem, ingen vet ju hur stabilt det är och slukhål där det funnits gruvor och sedan bebyggelse inträffar lite då och då, nu är det som att vi i huvudstaden har gruvor under husen i sådan omfattning att det kan bli galet. Det är väldigt djupa och långa system och få "väggar". Ja det mesta är galet numera, man får ta vara på dagen som är:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: ja kan braka ihop pa alla mojliga satt :)