torsdag 16 juni 2016

Denna dagen, ett liv

Regnet öser ner denna dag liksom igår. Då tänkte jag att det regnade nästan lika mycket som när vi hade översvämning i Sheffield 2007. En stund åskar det också.

Det känns tungt just nu, nyheterna svämmar över en även de, vare sej man vill eller inte. Det är svårt att få luft, svårt att varva ner. Brexit tar fram det värsta hos folk och vi får se om en vecka om det också kan ta fram något av det bästa. En sorgens dag denna eftermiddag med mordet i Leeds, en stad som ligger strax norr om Sheffield. Jag har sett att det även blivit stora rubriker i Aftonbladet.

En trevlig fika med en vän blev det iallafall denna kväll, och jag sitter en stund i uterummet med katten och löser Suduko och tittar på himlen som växlar i olika nyanser av svart och lila och grått. Funderar på frihet och demokrati, framtiden och livet, sjukdomar och döden. Tänker mitt bland grumliga och oformliga tankar att det är iallafall väldigt roligt att ha en trädgård, och att när jag tittar ut så ser jag grönt. Just på den nivån behåller jag tankarna en stund. Katten spinner och spinner.





4 kommentarer:

Monica sa...

Ja det är fint med trädgård och jag ser ut över vår här hemma som är balkongen och tänker så fin den är i år, en särskild växtkraft. Det andra sköljer över en, det går inte att värja sig, bara ta en dag i taget och göra det bästa.

Steel City Anna sa...

Mamma: usch ja. Längtar tills alltihop är över. Sen ta nya tag.

Rebekah M sa...

Jag har BBC som en app på min iPhone, så händelserna utanför Leeds poppade upp genast som det hade hänt. Man saknar ord.

Steel City Anna sa...

Rebekah: ja, så tragiskt det som hänt. Det har åtminstone lagt sordin på den mest hätska stämningen. Får se hur länge det varar.