måndag 20 juni 2016

Nordens Venedig

Jo, denna soliga vårdag, då gjorde Stockholm verkligen skäl för det där lite fåniga smeknamnet. Oj, så vackert det var! Jag tror aldrig jag fått så fina Stockholmsvyer förr på bild. För detta tackar jag den nya pendelbåten, som bara den var en rolig upplevelse. Under broarna satt det lite olika sorters folk kan man säga och inte långt bort stod det skåpbilar med poliser på Sergels Torg, men detta kom som tur var inte med på bild. Men att det stod just ordet psykos sprejat under reklam för Stockholms mediehus, det dokumenterade jag iallafall (sista bilden).



Storkyrkan möter ohyggligt modernt som ändå är bland det snyggare som byggts.





















4 kommentarer:

Monica sa...

Ja oh så fina och vackra Stockholmsbilder (stort S enligt svenska språknämnden) väldigt vackert med en stad på vatten med alla broar och öar men mindre lämplig för all denna utbyggnad. Mycket ser okey ut ändå tycker jag med när gammalt möter nytt bara de inte bygger kolsvarta hus rakt upp i luften med nästan inga fönster, de är skrämmande:-). Toppen var det med den båten och fin båt också och excellent personal, det kunde stå någon gång, ofta, i pressen, alla som gör ett utmärkt jobb! Men så konstigt det blivit, dessa känslor av otrygghet. Bara det senaste halvåret har mycket ändrats, jag hajar till när jag ser en barnvagn, tänker så oskyddade barn är att promenera omkring med, ja så tänkte jag då aldrig förr. Och så den vackra staden med sin fina natur, det blir en sådan kollision med hur det blivit.

Steel City Anna sa...

Mamma: tror nog det ska vara litet s egentligen :) men nufortiden kan man gora lite som man vill, eller som en och hen vill :)

Kandes iallafall ganska tryggt just har och hela vagen fram till Sergels Torg :)

Annika sa...

KLASSISK mark hemmavid. Älskar det.
Sthlm är verkligen en magiskt vacker stad.
Har faktiskt aldrig nånsin känt mig otrygg i Sthlm, vare sig ute på stan eller i tunnelbanan. Men, det kanske är annorlunda nu? Var hemma i sept-15 senaste gång. OCH nu ska jag snart tillbaka igen.
Ja, jag får se hur det känns då.
MEN dina bilder är underbart fina!!

Steel City Anna sa...

Annika: stockholm sett fran vattnet ar nat speciellt verkligen. Sa vackert.

Ja, du kan nog uppleva en skillnad. Det beror ocksa mycket pa vart man gar.