fredag 3 juni 2016

Som på en given signal

Fåren får till synes helt plötsligt för sej att göra en viss omgruppering. En stor tacka bräker till ordentligt, varpå ungefär häften av sällskapet reser sej upp och ställer sej i någon form av kö vid vägen och börjar traska över några i taget. Som om de sagt att nä, nu är det dags att tänka på refrängen och dra oss tillbaka till gräset på andra sidan vägen! Väldigt roligt att betrakta. Lammen skuttar på allt vad de orkar. De är så gulliga. Ett kommer fram till mej med små hopp och krumbukter och stannar till först när mamman säger till ordentligt. Då stod det där och såg på mej en lång stund. Fick jag inte hälsa på den människan, varför inte det? såg det ut som det tänkte. En sådan ullig oskyldig liten plutt.











En liten får-hare. Söta öron!


Alltså detta lilla ansikte!

11 kommentarer:

Monica sa...

Hjälp så söta de är! Och roliga med sina promenader över vägen men jag sett att alla bilförare tar hänsyn och fåren själva väntar lite som vi:-). Skulle kanske ha mer får omkring sig ... synd bara att här är vargen ett hot, det slipper de hos er. Jättefina foton!

Annika sa...

SÅ gulliga. Man vill bara ta upp ett lamm och gosa med det.
Awww....
Trevlig helg, Anna!!

Anonym sa...

Vilka bilder!!!

Ansiktsuttrycket på det lilla lammet är ju obetalbart! Han ser så allvarligt frågande ut! Man vill bara krama dem! 🙂

Steel City Anna sa...

Rebekah: visst är det ett fantastiskt uttryck lammet har :) såg ut så när mamman bräkte till på skarpen att det inte fick gå ända fram till mej :)

Steel City Anna sa...

Annika: tack detsamma! Vi ska få lite värme vi med nu till helgen :) lamm är bland det gulligaste som finns :)

Steel City Anna sa...

Mamma: tack :) ja de tittade noga åt båda håll innan de korsade vägen :) mest hundar här som kan hota fåren. Men har man en lama i flocken så skyddar de fåren har jag lärt mej. De tänker att de är samma sort :) och hundarna blir rädda för lamorna.

Anonym sa...

Anna; (orelaterat) Har Du sett en TV-serie "Doctor Foster"? Den var filmad i Hertfordshire ... jag vet inte var det ligger, men det ser fint ut, och bra serie. BBC One

Steel City Anna sa...

Rebekah: jag har sett glimtar av den. Hertfordshire ligger ganska langt soderut, nara London. BBC har verkligen manga bra serier och program, jag hinner inte med :)

Anonym sa...

Vi såg sista episoden i går kväll. Otroligt stark serie, känslomässigt ...

Anonym sa...

Ordet krumbukt skapades för lamm! :D Är så glad att jag prickade in lamningssäsongen i Yorkshire igen nu sist.

Steel City Anna sa...

Bara brittiskt: en underbar tid! :)