tisdag 19 juli 2016

Egen EFIT från en dag då det var 32 grader i skuggan ...

Som vanligt har jag ingen som helst koll på när det är EFIT "på riktigt". Jag verkar ha missat en precis. Idag har jag haft min sista semesterdag och varför inte föreviga den tänkte jag, när det var något så otroligt på denna ö som 32 grader i skuggan. Jag har egentligen inte gjort någonting alls, men ibland är det roligt att läsa om sådana dagar ändå ... En härlig liten hemester har jag haft i några dagar, och jag hade supertur med vädret. Det känns som att jag varit på charter i min egen trädgård!

Vid åtta vaknar jag till och sätter på fläkten. Väldigt varmt är det redan ... Jag somnar om.
Vid nio tittar jag på mitt sovsällskap. Maken har gått upp långt tidigare. Katten har lagt sej i perfekt vinkel mot fläkten så att det blåser på magen. Dagens första leende är denna kisses förtjänst, som så ofta!
Vid tio tar jag mej i kragen och går, eller snarare hasar, till gymmet. Herregud så varmt det är!
På gymmet är det så svalt och skönt. Jag cyklar, ror och håller sen på med diverse övningar på den här balansbrädan. Är det någon annan som har en ledbandsskada i knäet så är det kanske värt att prova att träna med en sån här. Det har hjälpt mej mer än något annat jag provat. Liksom stabiliserat själva knäet och alla muskler runtom och i låren.
Träningskläderna och lite annat åker in i tvättmaskinen när jag kommer hem.
Vid tolv funderar jag på vad vi ska äta till lunch egentligen. Ingen orkar handla. Tar de grönsaker jag hittar och gör en sallad, och kommer på att grillar man paprikan i ugnen blir den så himla mycket godare!
Dagens lunch - pastasallad med paprika, soltorkade tomater, en bit fetaost, avocado och färsk basilika, samt rödlök som fått bli mjuk och rosa i balamvinäger och olivolja.
Jordgubbar till efterrätt. Från Skottland, där alla jordgubbar verkar komma ifrån här.
Vid ett händer inte mycket. Stekning på gång.
Vid två kommer jag på att man kanske kan frysa limeskivor som isbitar och ha i drickat? Blev gott!
Vid tre jamar en liten dam vid sitt matställe. En katt kan tycka om ett litet mellanmål till exempel, säger hon. Dessutom tycker hon att det har varit alldeles för mycket tid ute i trädgården och för lite med henne inne vid fläkten.
Och det är tur att vår kisse inte vill gå ut för i trädgården bara dräller det av grannkatter.
Här är det ganska mysigt och här får man vara ifred, och matte vinklar fläkten och lägger ut kylblock omlindade av mjuka handdukar som man kan ha tassarna på och svalka av sej lite.
Vid fem ligger jag i min solstol och tittar upp på fuchsiabusken och den blåa himlen.
Vid sex får jag ett ryck och putsar fönstrena med min speciella moppuppfinning ...
Kissen provar lite olika ställen att vila på.
Vid sju provar jag om det är svalare inne och sätter mej med lite svenska korsord bredvid fläkten ...
Vid åtta inser jag att tjeckiska verb är minst lika svåra som franska. Du är den smartaste student jag någonsin haft, säger maken, som är så glad och uppmuntrande nu när jag efter 11 års tid bestämt mej, verkligen bestämt mej, för att nu skall jag lära mej hans språk.
Vid nio slappar vi lite och tittar på TV, jag och kissen. Det tycker hon mycket om, särskilt om det handlar om djur.
Vid tio beundrar jag himlen i skymningen, och sen skriver jag detta ...
 Någon sömn blir det väl knappast för det är 28 grader inne nu. En härlig dag har det varit iallafall!

3 kommentarer:

Monica sa...

En underbar dag, jag blir riktigt glad av att läsa och vilken energi! Blir lite matt också:-). Här får vi rycka upp oss far din och jag:-). Tjeckiska ska han lära sig men det tvivlar jag verkligen på;-). Kul att du fått in sån fart på det och franska är då bra mycket lättare, det som vi kan prata så elegant både du och jag men när jag tittat på tjeckiskan så har jag verkligen tyckt det verkar väl svårt. Men inte för dig. Och skönt att lilla kissen verkar må bra och får sådan omvårdnad i värmen. Här är inte så varmt, mer svensk sommar och det räcker så. Vi har ju svalt inomhus alltid då, är skönt. Och den där balansbrädan verkar väldigt bra, ser annorlunda ut än min, min är nog någon enklare typ. Och så fönsterputsning, puh:-). Sov så gott nu älsklingar, hoppas det blir lite svalare inomhus.

Monica sa...

Och älskar era jordgubbar från Skottland, åh så goda de är, som din morfars och det där med frysta limeskivor eller citron med kanske det var fiffigt, ska jag komma ihåg.

Steel City Anna sa...

Mamma: det är svårt att lära sej själv om man inte har nån som hjälper en. Det kanske finns nån som kan tjeckiska av gamla lärare eller elever, man vet aldrig. det börjar komma lite svalare luft nu, tur det.