söndag 17 juli 2016

Ömsar skinn

Området runt det som på medeltiden var Sheffield Castle har länge förfallit. Stora övergivna byggnader. Marknadshallen som fanns ovanpå slottsruinerna sen 1960-talet revs för ett par år sen och nu håller det på att byggas för fullt.

Hela denna del av stan ömsar skinn och det ska bli nytt och fint. Jag tycker att det ska bli kul att se hur det blir när allt är färdigt.



Här ska det bli ett nytt kvarter med lägenheter, affärer, kontor, terasser, parker och torg, och alltsammans utlovas att på något sätt hylla denna historiska plats och dess betydelse för staden. Det ska byggas i samklang med floden och man har tittat lite på Nyhavn i Köpenhamn för inspiritaiton ...
Övergiven pub. Det sägs spöka här, en gammal gruvarbetare som hette Charlie.
Nya lägenheter i detta säregna torn.
Ikoniska, älskade och hatade Park Hill blev jättefint när det rustades upp.


Det gamla postkontoret var länge helt öde och förfallet. Nu används det av Sheffield Hallams konststudenter! Jättefint är det!


9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Intressant! Det här med hur städer/samhällen förändras är spännande att följa! Eller hur dom förändrats genom årens gång. Såg ett program om arkitekten Ralph Erskine härom kvällen ..., jag satt som trollbunden!

Steel City Anna sa...

Elisabet: ja, det ska bli väldigt kul att se sen när det är färdigt. Här är man ju också så noga med att spara på allt av minsta historiska intresse. Rustar upp hellre än river. Det tar sin lilla tid då.

Jani sa...

Det ska bli kul att följa dina bilder på förvandlingen :)
Ha en trevlig sommar

Steel City Anna sa...

Jani: nasta gang du kommer hit kanner du kanske knappt igen dej :) the Moor ar ocksa pa gang, har blivit stor skillnad redan.

Trevlig sommar ni med!

Ruta Ett sa...

Du tar så fina bilder från Sheffield. Jag blir verkligen sugen på att åka dit!

Monica sa...

Jättespännande! Och så roligt och fint att mycket bevaras och tas till vara, gammalt och nytt i intressant mix. Så kul att se detta sen.

Steel City Anna sa...

Ruta ett: tack! det ska du gora tycker jag :)

Steel City Anna sa...

Mamma: om du googlar pa Riverside Quarter Sheffield sa kan man se hur det ska bli. Aven nya Chinatown ar pa gang :)

Monica sa...

En otroligt spännande stad och så rolig! Och all vänlighet, fantastiskt är ordet! Chinatown tror jag blir väldigt fint också.