torsdag 7 juli 2016

Sommar i Weston Park

Här är det alltid mycket folk en varm dag. Avundas alla studenter en aning. Sitta med en stor Starbuckskaffe i gräset med en massa böcker, inte stressa mellan möten hit och dit. Å andra sidan var jag alltd stressad som student. Men just tiden i Sheffield minns jag med gädje. Fast i gräset satt jag väl just inte, utan i nåt hörn i biblioteket. Fint ändå. Glad att jag har haft den tiden. Att förbereda sej för ett yrkesliv är ganska svårt, eller för ett liv överhuvudtaget. Det är så lite som man vet.

Jag går in på Weston Park Museum där det är en väldigt intressant fotoutställning (Echoes of the Great War heter den) om platser där första världskriget utspelade sej, direkt och indirekt. De unga männen i the Sheffield Pals förberedde sej bland annat med att gräva skyttegravar i Peak District och spendera en bitter kall vinter vid Redmires Reservoirs där jag brukar vandra. Sen dog de nästan allesammans. Många så fort de kom till fronten.


Lite skakad går jag ut igen i den vackra parken. De flesta av dessa pojkar hade jobbat och kontor och haft näsan i böckerna och den långa träningen ute på landsbygden skulle tuffa till dem. Det tjänande ingenting till ändå.

Det var ett bra grepp att fota välbekanta vyer till denna historia, det är lätt att tänka sej in i hur det var att vara en av dem. Denna lantliga idyll jag så ofta går i har spår av skyttegravar och det är en tid som inte är långt ifrån min egen och som kanske kommer snart igen eller redan är här.

Den vackra parken är iallafall som en famn att komma ut i.


Arts Tower är en av Sheffields mest kända byggnader
Några få planterade lupiner ...

Så underbart med dessa hav av hundkäx









En av de äldsta byggnaderna som tillhör the University of Sheffield

6 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant läsning och fina bilder!
Mitt framträdnade i svensk media tror jag tyvärr inte du kan se i UK, jag kan det inte.
Ha det bra!

Steel City Anna sa...

Lena: nej jag kunde inte se det heller, tror man maste ha vpn. Synd!

Visst ar det intressant med forsta varldskriget och all historia kring det. Visste inte att det var sa manga voluntarer. Sa tragiskt. Och idag ar tidningarna fulla av Irak-kriget.

Annika sa...

Anna, du får skaffa VPN. Jag har Aninone och det funkar perfekt då jag vill se på SVT eller fyran, eller ngn annan kanal. Detta med tanke på kommentaren ovan.
Du har så fina omgivningar. Så härligt att vandra runt där.

Steel City Anna sa...

Annika: ja, jag får ta tag i det nån dag :)

Tack, det är verkligen blommor och grönt överallt :)

Monica sa...

Det ger många frågor livet. Hur och varför och att ingenting ändras när det gäller krig. Väldigt vackert där och så bra med realistiska utställningar, så vi ser.
De sista lupinerna klippte vi ned vid stugan, synd att de blommar så kort, särskilt i år när det varit soligt länge, fina bara med blommorna, ibland växer några enstaka upp och blommar igen.

Steel City Anna sa...

Mamma: hugger till i hjärtat när man ser dessa unga pojkar!