torsdag 21 december 2017

Pepparkaksbak

Jag fuskade i år och köpte färdig pepparkaksdeg från IKEA men det ångrade jag sen för det var en för lös och 'fettig' deg tycker jag. Det var roligt att dekorera och ganska goda blev de faktiskt men så svåra att baka ut. Första plåten blev lite bränd. Älgburken från IKEA blev jag iallafall oerhört nöjd med.










10 kommentarer:

Marina sa...

På något vis är det inte så himla kinkigt hur degen är, det är ju ändå själva bakandet och dekorerandet som är kul, sedan om de äts upp eller ej är inte så kinkigt ;)

Monica sa...

Ser gott ut! Och roligt att dekorera, du har kanske fått lite hjälp;-), fin burk, förstår att du är nöjd:-)

Ruta Ett sa...

Jag tycker att köpedeg oftast är för smaklös och kakorna blir inte goda. Jag gillar starka pepparkakor och gör oftast egen deg. Men det är ju kul att dekorera, så till stora fönsterhjärtan blir det ändå köpedeg!
Burken var jättefin!

Annika sa...

ja, jag såg den där burken på Ikea. Köpte den inte.
Jag har helt lagt av med att baka pepparkakor. MEN det doftar ju SÅ gott, och fint också med kristyren.

Steel City Anna sa...

Marina: man får tänka så :)

Steel City Anna sa...

Mamma: visst var burken söt, tycker man kan ha den året om, den är inte så jättejulig.

Steel City Anna sa...

Ruta Ett: jag är likadan, vill ha starka och kryddiga pepparkakor. Men ett himla bök att baka är det, särskilt i ett litet kök.

Steel City Anna sa...

Annika: jag kanske lägger av jag med, vi får se. Kul att dekorera men sen när det är kristyr på så tycker jag att de blir för sliskiga så då äter jag dom inte :)

Annannan sa...

Jättefina! Men finessen med att köpa deg har jag alltid tänkt är att man ska vara säker på att den är lättkavlad... (Jag gillar skurna mandelpepparkakor bäst så jag gör alltid själv och uatan attkavla)

Steel City Anna sa...

Annannan: tack :) skurna pepparkakor är ju smart. God jul!