torsdag 15 februari 2018

Favoriträtt




Fylld aubergine, så otroligt gott! Vill man ha auberginehalvorna riktigt snitsigt utgrävda så skär ett ytligt rutnät och ställ in i ugnen ca 20 minuter på 175° med lite salt och olivolja på så mjuknar de och är jättelätta att gröpa ur sen och fylla med en grönsakssås. Gratinera med ost på, jag hade parmesan, mozzarella och cheddar blandat.

8 kommentarer:

Annika sa...

Det ser supergott ut. DET gör det!
Men vet du, aubergine (och ocra) är nog de enda grönsaker jag inte gillar. Önskar att jag gillade aubergine. Fast, om jag åt dina godingar kanske jag skulle ändra mig?

Steel City Anna sa...

Annika: klart du skulle ändra dej om du åt mina :)

Monica sa...

Så gott! De där ska jag verkligen göra!

FREEDOMtravel sa...

Låter gott! Älskar aubergine :)

Steel City Anna sa...

Mamma: gör det :)

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: en perfekt rätt :)

Anne-Marie sa...

Åh, det var länge sedan jag åt fylld aubergine.
Min mamma brukade laga till ibland.
Har nog tappat litet av lusten att äta aubergine av någon anledning. Men dina ser väldigt goda ut. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: tack! är väldigt förtjust i aubergine. Rostar den ofta i ugn också i tunna skivor.