onsdag 28 februari 2018

I mitt vackra vita vinterland

Solen kom fram och jag bestämde mej för att våga mej på en tur ändå till mina gamla trakter. Imorse lärde de ut på BBC hur man ska gå säkert i snön som en pingvin. Brett mellan fötterna och armarna ut och vagga fram sakta. Folk går också verkligen på alla möjliga udda sätt i sina gummistövlar. Själv har jag snökängor och marcherar på som en helt vanlig Svensson. Lite coolare känner jag mej ändå. Skönt att vara viking, tack för det.






7 kommentarer:

Monica sa...

Så fint där! Tänkte idag på våra snöpromenader när du bodde i det stora huset ni hyrde innan det ni köpte och det började snöa så otroligt, Hade aldrig sett sånt snabbt snöfall nån gång och vi måste ju bara ut i det:-). Ja det är lite roligt också att folk tar på sig gummistövlarna, ja de flesta har ju bara så fina lite tunnare skor som ska matcha dräkten och så blir det gummistövlar när det blir nederbörd. Ja vi har lite annorlunda här:-), så bra att du är viking:-) och det där att gå som en pingvin ska visst funka men jag går också helt normalt tror jag:-)

Båthuspernilla sa...

Jobbar, som konsult, på det stora läkemedelsföretaget i Södertälje och där verkar man inte ha stor tilltro till folks sunda förnuft. Förutom att det i trapporna sitter dekaler om att man inte ska bära kaffe, pilla på mobilen eller glömma att hålla i ledstången så rullar infomation om att man just ska gå som en pingvin, ha skor som passar väderleken och inte göra snabba sidoförflyttningar i vinterväglag.

Jag skrattar lika gott varje gång jag ser dessa välmenande, men lätt idiotförklarande budskap.

Steel City Anna sa...

Mamma: gummistövlar är ju så kalla dessutom. Och obekväma att gå långt i, vilket man måste när bussarna tas ur trafik. Folk gick så oerhört sakta så det testade mitt tålamod. Jag kan förstå om det var halt, men nu var det ordentlig djup knastrande kramsnö.

Steel City Anna sa...

Båthuspernilla: åh herregud, detta är bland det vörsta jag vet med England, health and safety-mentaliteten och bristen på sunt förnuft, så synd att den sprider sej. Kanske har England ett finger med i spelet när det gäller det stora företaget i Södertälje :)

Anne-Marie sa...

Fortfarande inte mycket snö enligt svenska mått mätt. :)
Visst känner man sig litet “kaxig" eftersom man vet hur man beter sig i snön. ;)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: jag känner mej himla kaxig men nu har det börjat bli is också så då kan det verkligen vara farligt eftersom ingen sandar och saltar.

Båthuspernilla sa...

Det skulle ju definitivt kunna vara så. :)