fredag 2 februari 2018

Vår i luften

En helt ljuvlig morgonpromenad. Bakade en kaka, städade lite och märkte att solen sken så begav mej ut. Så härligt bara detta att se torr, ljusgrå asfalt! Vårblommorna är på gång för fullt. Årets första krokos har tittat upp. Det nya jobbet är en fantastisk förändring till det bättre och som med allt annat så undrar man varför väntade jag så länge?




8 kommentarer:

Annika sa...

Åh vad ni kommit långt med våren. Här har Phil the groundhog just spått 6 att det blir vinter i 6 veckor till :-)
Såg att mina snödroppar just börjat titta upp i min rabatt, men än är det långt till blomning.
SÅ kul att livet flyter på bra för dig.
Ha en fin och trevlig helg!!

Steel City Anna sa...

Annika: trevlig helg till dej med! Jag är så glad att känna lite värmande sol och ha lite flyt i tillvaron efter ett väldigt stressigt år förra året och många stressiga år innan dess med :)

Monica sa...

Så vackert med vårblommor i vårsol! Helt fantastiskt! Och så skönt med nya jobbet, du tar tag i saker och ting väldigt snabbt ändå och ser andra möjligheter.
Egentligen vet man så väl, alla mina jobb har varit okey utom ett och där vet jag så väl att jag skulle slutat ett år innan jag gjorde det, innan var det hanterligt men sen blev det en rätt störd arbetsplats och på ett dumt sätt tycker jag idag stannade jag och en kollega ändå ett år till när vi såg allt, vi tyckte att vi hade ansvar för patienterna och skulle kunna förändra, påtalade allt, mindre förändringar som inte kostade mycket skulle kunna förbättra såg vi, konsulter för 60000 i timmen var inkallade och andra och ledningen mörkade allt för dem så vi berättade på ett möte vad som hänt och hände och då blev konsulten tvärtyst först och sa sen att då kunde han inget göra här, var för komplicerat så han gick och kom aldrig tillbaka.

Ja vi sa upp oss också, innan var det de 22 mest kompetenta, välutbildade och legitimerade som gjort det, var det vi berättade bl a. så det närmade sig katastrof. Och det här såg vi så tydligt och man kan inget göra fast man tror det länge. För makten lyssnar inte, de har sitt på det torra ändå. Och ingen kom tillbaka och än idag har inte arbetsplatsen hämtat sig. Gör det aldrig. Klinikchefen som var nytillträdd frågade vad han skulle göra för att jag skulle stanna, ingenting sa jag för jag var helt övertygad då och en kort tid efter slutade han själv fast det var hans drömjobb, var kronprinsen som nu tillträtt här men såg han också.

Och privat hade jag ju mamma sjuk så det var mycket flängande, hade inte riktigt tid men inget blir bättre av att kämpa på i motvind för länge. Så otroligt bra att ta den tiden att förändra på en gång det som går.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag tror att det kommer med ålder och erfarenhet, att man litar på sin egen känsla och inte bara står ut med vadsomhelst.

Marina sa...

Åh, vad det såg härligt ut! Här är det jättekallt och en hel del snö så det förblir nog vinter ett tag till.

Steel City Anna sa...

Marina: såg så otroligt mkt snö det kommit i delar av Sverige. Våren kändes rätt långt borta! Men härligt ändå med en riktig vinter så länge man inte blir insnöad :)

Anne-Marie sa...

Ni brukar ju ha vår väldigt tidigt eller hela vintern verkar det som.
Vi har (tyvärr) vår nu och med den har vi torka. Tror att sommaren kommer att bli utmanande.
Kul att du trivs med ditt nya jobb.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: denna vinter är ovanligt kall tycker jag men februari brukar nästan kännas som vårmånad. Så trist med torkan och ja det låter inte bra inför sommaren.