torsdag 1 mars 2018

Stormen Emma

Idag tyckte jag att det var en helt vanlig vinterdag men det har utlysts varningar med risk för liv att vistas ute. Stormen Emma är på väg och det ska bli snöstorm tydligen. Det singlar ännu så länge små snälla flingor men jag har kriskallats in på jobbet i eftermiddag. De ringde i ren och skär panik. Och på Asda kan man bara äta panini, pommes frites och kakor pga att personalen inte kan ta sej till jobbet. Nej, nu är jag rätt trött på det här landet faktiskt.







10 kommentarer:

Monica sa...

Stormarna är väldigt jobbiga hos er, blir mycket värre än här men snön är vi vana vid:-). Vilken tur för Maja att det fortfarande finns vikingar att ringa i katastroflägen på jobben, men nu tror jag faktiskt några kommit hit, de som bygger ställningarna på grannhuset idag i snöstorm, ja de killarna verkar vara av samma material:-)

Annika sa...

I feel you, girl. Jag vet exakt vad du går igenom, haha!! PANIK och KAOS och DOMEDAG!!
HAHA!!
Tur att det finns kvinnor som du (och jag) att kalla in när vädrets makter sätter den sidan till, fniss!! Skrev i min kommentar till dig idag om min granne som satt och bölade på en bar när det snöade här för ngra år sen, istället för att gå hem 3-4 km så satte hon sig och tjöt i sex timmar. Min andra granne gav sig ut sin 4-hjulsdrivna jeep för att hämta henne, vid midnatt. Alltså du vet, om det hade varit jag hade jag ju parkerat bilen där (vilket hon gjorde), gått hem NO MATTER WHAT! Även om jag haft högklackade skor, kort kjol och jeansjacka på mig. Min granne far INTE klädd så, haha. HON hade oordentliga vinterkläder på sig. Just saying, JAG hade inte satt mig i en bar i 6 timmar medan snöstormen varade, alltså herregud. Nej, ibland behövs lite vikingakvinnor i världen, haha.
Bra Anna, du har rätta virket.
Emma, vi får väl se då. Ni har verkligen vinter. WOWOWAAAM!!!


Anna, tack för tips om Montelius. Jag var ute och gick och istället för USA-podden (som hade sååååå försmädliga vikarier att jag inte orkade lyssna) så blev det Montelius. TACK, tack för TIPS. Gillade supermycket!! Nu har jag börjat prenumerera på dem.
Du hade ett till tips tidigare, tror tyvärr jag glömt. Vilket kan det ha varit? Berätta vad du lyssnar på så kommer jag nog ihåg det.

Take it easy i Alaska nu, hahahaha!!

Steel City Anna sa...

Mamma: skönt att inte vara så pjoskig ändå :) fick jag välja så skulle jag ändå hellre vara som jag är än att inte våga gå upp för en backe :)

Steel City Anna sa...

Annika: så jag skrattar när jag läser om din granne. Typiskt sånt beteende man kan finna här med ja. Det är ju helt otänkbart för en vikingakvinna. Och att bli så upprörd, och böla för en sån i min värld småsak verkligen. Tycker männen här är rätt pjoskiga också. Ett himla gnäll om allting.

Kan det vara Snedtänkt med Kalle Lind du tänkte på?

FREEDOMtravel sa...

Ojdå haha. Här har vi 12 minusgrader, snö på tvären och emellanåt stark blåst men alla är på jobbet vad jag vet ;) (Mycket möjligt att någon blivit försenad dock)

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det är riktigt illa på sina ställen i landet men här är det verkligen ingen fara. De flesta vägar är helt sandade och körbara. Jag gick till grannbyn fram och tillbaka för att handla på 1 och en halv timme innan jobbet, en från samma grannby insisterade på att köra bil till jobbet och komma för sent för att det var så mycket snö på uppfarten. Den attityden blir jag så trött på.

Anne-Marie sa...

Men så är det ju även i USA på många platser. Det blir panik och folk länsar affärerna på olika varor.
Har aldrig sett paniken här i nordligaste Kalifornien bland bergen så antar att vi är litet mer vikingar här. ;)
Minns att jag alltid tog mig till skolan till exempel i Sverige. I regn, snö och halka.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: skönt att du bor med lite tuffare folk :)

Jag hade ständigt istappar i mitt långa hår minns jag men det var bara att knata på ;)

Annika sa...

DET var det kanske. TACK!! Ska leta upp den podden.
OCH ja, haha, visste att du skulle garva åt min grannes beteende. Alltså, ibland ....
Ibland orkar man inte riktigt med sina nya medmänniskor i det nya landet, hahaha!! Håller med, samma här, männen kan vara jävligt gnälliga och gnöliga också.

Steel City Anna sa...

Annika: ibland har man helt enkelt inte tålamod :)